Leefstijladviezen

Voeding

Overgewicht verhoogt de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes mellitus (type II). Ernstig overgewicht kan zelfs leiden tot gewrichtsklachten, ademhalingsproblemen, psychische en sociale problemen.  Op het gebied van voeding krijgt u inzicht in uw eigen calorie-inname en wat nodig is voor een gezonde voeding. Tevens kijken we naar groente, fruit, vezel en zoutinname.
Een gezonde en actieve leefstijl heeft veel effect op het voorkomen van complicaties bij bestaande, of het ontstaan van nieuwe aandoeningen. 
Zorgwijzer Gilissen begeleidt mensen om een gezonde en actieve leefstijl te krijgen. 

Beweging

Niet alleen voeding, maar ook beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Gezamenlijk kijken we naar uw activiteitenpatroon en krijgt u gerichte adviezen over uw activiteitenpatroon en hoe u deze kunt aanpassen voor een optimaal resultaat.

Stoppen met roken

Stoppen is niet moeilijk, alleen hoe houd je dit vol? Samen kijken we naar een geschikte methode om te stoppen, dit kan zijn cold-turkey, met medicatie, nicotine-vervangers of een afbouwschema. De begeleiding bestaat uit het kiezen van een stopdatum en de begeleiding bij het stoppen. Daarbij staan we stil bij vragen als: “hoe hou ik het nu vol” en “hoe ga ik om met de moeilijke momenten”?

U kan zich aanmelden voor één van bovengenoemde adviezen, maar het kan natuurlijk ook een combinatie zijn van voeding, bewegen en het stoppen met roken, leefstijl is tenslotte alles omvattend.